Mat

Svensk kyckling blev asiatisk i mitt kök

Jag vill ha det enkelt och gott. Detta recept är perfekt då. Det enda som är svårt är att koka riset, för det vill alltid koka över.

Börja med att fixa riset. Jag valde jasminris, som alltid annars.

Lägg i följande saker i en kastrull och låt det koka upp:
3dl vatten
5 msk soja
2-3 msk sirascha (mer om du vill ha det väldigt starkt)
2-3 msk honung (beroende på hur sött du vill ha det)
2-3 pressade vitlöksklyftor
ca. 3 cm riven ingefära
(Majsstärkelse och vatten för att reda av sedan och göra det lite tjockare)

Skär upp 3 kycklingfiléer i små bitar. Lägg ner i en plastpåse tillsammans med majsstärkelse. Skaka runt. Stek på väldigt hög värme i olja. Jag valde sesamolja, någon mindre smakrik går bra. Stek tills kycklingen är knaprig och gyllenbrun.

Vid denna tidpunkt bör allt vara klart ungefär samtidigt. Häll då över glazen/såsen/den goda geggan över kycklingen. Servera direkt.
Strö lite chili flakes över. Mest för att det är fint, men även starkt.

You Might Also Like